Delvis åpning av barnehager og skoler etter påske

Barnehagene åpner igjen fra og med 20.april. Regjeringen opplyste på en pressekonferanse 7.april hvordan første fase av gjenåpningen av Norge vil skje, etter at skoler og barnehager har vært stengt siden 13.mars. Statsminister Erna Solberg understreket at det er svært viktig at alle fortsetter å følge myndighetenes anbefalinger om å holde avstand, vaske hendene, og hoste eller nyse i albuekroken

Nærmere informasjon om oppstart kommer i mail fra barnehagen i slutten av neste uke.

Tirsdag 14.april og utover uken, vil bli brukt av ansatte til organisering og praktisk tilrettelegging for åpning av barnehagen. Barnehagens omsorgsmsorgstilbud er åpent også 14.april.

Regjeringen vil utarbeide faglige standarder for hvordan smittevernet skal ivaretas i barnehage. Det kan blant annet knyttes til henting og levering, renhold, og avstand mellom barn og voksne. Disse standardene må bearbeides og tilpasses vår barnehage og våre lokaler for å tilrettelegger for trygg drift i tiden fremover.

I godt samarbeid med dere foreldre, skal vi legge tilrette for at smittevernshensyn ivaretas, slik at barnehagen trygt kan holdes åpen til glede for barn og foreldre. Vi må alle forberede oss på at tilbudet vil være endret fra slik vi kjenner det, og nye rutiner må innarbeides av både barn og voksne. Det vil kreve mer av den enkelte av oss, men det vil være verdt det, på veien mot en mer normalisert hverdag.