Mattilbudet i Mjughaugskogen

I Mjughaugskogen Barnehage er alle måltider inkludert, slik at dere slipper å lage matpakker i en travel hverdag.

Mat-tilbudet i Mjughaugskogen                                                       

I Mjughaugskogen Barnehage serverer vi 3 måltider hver dag: frokost, lunsj og fruktmåltid. En dag i uken serveres det varmmåltid på hver avdeling, i tillegg til havregrøt ett eller to måltider.

Vi har så heldige å ha kjøkkenassistent i 50% stilling daglig. Hun forbereder lunsj-trallene, tar oppvasken etter lunsj, forbereder fruktmåltid. I tillegg har hun ansvar for orden på begge kjøkken, innkjøp og HMS-rutiner ift matservering. Dette frigjør mye tid på den enkelte avdeling, som brukes til å være sammen med barna deres. 

I løpet av uken får barna tilbud om følgende:

Brødmåltidene: havre- og grovbrød, knekkebrød (Wasa Havre, Wasa Husman, Wasa rugsprø og Ryvita). Havregryn med youghurt eller biola.

Pålegg: skinkeost, baconost, rekeost, leverpostei, kyllingpostei, makrell i tomat, kaviar, hvitost, brunost, servelat/skinke/salami, egg, agurk, paprika, tomat, banan, rødbeter, rødbetesalat, grønnsakspålegg (avokado og kikerter), Philadelphia ost, paprikaost, og fiskepudding.

Salami, majones og syltetøy serveres max 1 dag per uke.

Ikke alt serveres til alle måltider, f.eks er det ofte mer grønt og flere sorter pålegg til lunsj enn frokost, da personalet om morgenen både skal klargjøre avdeling og frokost, ta i mot barn og aktivisere de barna som allerede har kommet.

Frukt: eple, pære, banan, appelsin, gulrot. Vi har også vannmelon, klementiner og litt annet etter hva som er tilgjengelig i butikken til en fornuftig pris.

Drikke: lettmelk eller vann.

Varmmåltid roterer mellom følgende retter:

Laksefilet med pasta og pesto, brokkoli, gulrøtter, blomkål

Gulrotsuppe

Pasta med kjøttdeig/saus

Grønnsakspizza med bl.a squash og mais

Blomkålsuppe

Lapskaus

Fiskesuppe med fiskefilet (hvit fisk)